Wilt u beschikken over een gastank voor verwarmingsdoeleinden? Wilt u zelf gasflessen voor heftrucks of de ballonvaart kunnen afvullen? Arugas levert, installeert en verhuurt opslagtanks, inclusief het leidingwerk, pompen en afvulinstallaties. We werken samen met vakkundige monteurs die de complete installatie conform de geldende eisen aanleggen.

Maar we doen meer. We ondersteunen u ook bij de administratieve afhandeling en de vergunningaanvraag. Voor tanks tot 13.000 liter kunt u volstaan met een melding. Voor tanks die een grotere inhoud hebben en/of bedoeld zijn voor het afnemen van vloeibaar gas, hebt u een milieuvergunning nodig. Daarbij moet u voldoen aan de nodige voorschriften en regels. Arugas ondersteunt u graag in dit traject. We toetsen de mogelijkheden, vullen formulieren in en geven advies. Uw doel is ons doel: snel en verantwoord een efficiënte brandstofvoorziening realiseren.

Wat is uw gasverbruik en welke type tank heeft u nodig? Arugas denkt graag met u mee. We leveren en installeren tanks van 500 liter tot 100.000 liter! Welke capaciteit voor u de meest ideale is, hangt af van tal van factoren. We brengen deze factoren graag in kaart en berekenen de vereiste capaciteit.
Overweegt u het plaatsen of vervangen van een tank? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bij de toepassing van tanks en installaties is veiligheid een belangrijk item. Het gas is namelijk brandbaar. Daarom moet u voldoen aan alle veiligheidsnormen. Als bedrijf bent u verplicht hiervoor de instructies op te volgen zoals die vermeld staan in de PGS-19-Propaan-en-butaan-opslag. ARUgas ondersteunt u graag daarbij.

Arugas draagt zorg voor de installatie van uw tank c.q. afvul-installatie. Bedrijven die voor Arugas werken zijn gecertificeerd en voldaan aan de juiste eisen. Dat is niet alleen een bewijs van kwaliteit, het is een voorwaarde voor veiligheid.

Het gebruik van verkeerde leidingen, slangen, koppelingen, materialen, etc. kan catastrofale gevolgen hebben.

We houden het voor u graag eenvoudig. Als u de installatie aan ons overlaat, bent u zeker van een veilige en legale brandstofvoorziening.

In overleg met u bepalen we de beste locatie voor de tank. Waar nodig geven we u advies over aanpassingen, zoals de verharding van de ondergrond.